Продължават организираните от МИГ-Елхово уоркшопове в община Елхово свързани с подготовката на проекти

Вече втори ден продължават организираните от МИГ-Елхово уоркшопове свързани с подготовката на проекти от страна на бъдещи бенефициенти. Дейностите са на основание чл.20 т.9 от Договор № РД 50-85/13.06.2012 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на Стратегия за местно развитие на МИГ-Елхово.

В конферентната зала на хотел „Диана“ в град Елхово вчера и днес се проведоха уоркшопопве, в които водещата Деница Костова представи на бъдещите бенефициенти, сред които земеделски производители, обществени институции и други допустими по стратегията на МИГ Елхово потенциални бенефициенти, мерките по които те могат да кандидатстват.

В уоркшоповете вчера бяха разгледани Мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”, Мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти”, Мярка 313 – Насърчаване на туристическите дейности, Мярка 321 – Основни услуги за населението и икономиката в селските райони и Мярка 322 – Обновяване и развитие на населените места. Днес бяха разгледани и представени обстойно останалите две мерки по които бенефициентите имат възможност да кандидатстват Мярка 311 – Разнообразяване към не земеделски дейности и Мярка 312 – Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия.

Утре ще се проведе последният уоркшоп в град Елхово, а следобед запопват срещите с потенциални бенефициенти в малките населени места в община Елхово. Утре те стартират в село Изгрев, а ден по-късно ще бъдат в Кирилово и Гранитово.

Уоркшоповете ще продължат на 9 септември в рамките на три дни, като срещи с бенефициенти предстоят в селата Маломирово, Раздел, Бояново, Мелница, Пчела, Малък Манастир и Лесово.
Обученията в селата ще бъдат за подготовка на проекти по всички мерки на Стратегията за местно развитие на МИГ-Елхово и ще се набляга предимно на мерките по които бенефициентите проявяват интерес.

График на срещите в малките населени места на община Елхово:

4 септември
•    с. Изгрев на 4 септември от 13,30 часа в клуба на пенсионера

5 септември
•    с. Кирилово 5 септември от 9,30 часа в залата на Читалището
•    с. Гранитово 5 септември от 13,30 часа в залата на Читалището

9 септември
•    с. Маломирово на 9 септември от 9,30 час в залата на Читалището
•    с. Раздел на 9 септември от 13,30 часа в залата на Читалището

10 септември
•    с. Бояново на 10 септември от 9,30 часа в залата на Читалището
•    с.Мелница на 10 септември от 13,30 часа в залата на Читалището

11 септември
•    с. Пчела на 11 септември от 9,30 часа в залата на Читалището
•    с. Малък Манастир на 11 септември от 13,30 часа в клуба на пенсионера

12 септември
•    с. Лесово на 12 септември от 9,30 часа в залата на Читалището